Edwin Bosma

Drs. E.M. (Edwin) Bosma RV
Drs. E.M. (Edwin) Bosma RVAdvisor
Drs. E.M. (Edwin) Bosma studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (bedrijfseconomie), de Rotterdam School of Management RSM, INSEAD (Fontainebleau) en de Erasmus School of Accounting & Assurance.
Edwin heeft een brede achtergrond op het gebied van consultancy, fusies, overnames en financieel management. Zijn passie is complexe situaties en vraagstukken te doorgronden, deze te vertalen in overzichtelijke en realistische stappen en vervolgens samen met de betrokkenen uit te voeren.

Als CFO van een beursgenoteerde onderneming is hij de afgelopen jaren betrokken geweest bij onder meer strategieontwikkeling en -implementatie, risico- en financieel management, fusies en overnames en corporate governance vraagstukken. “De CFO is vanuit de traditionele administratieve rol steeds meer een business partner geworden, actief op de raakvlakken van strategie, bedrijfsvoering en toezicht. Bij hem of haar komen veel informatielijnen samen, zodat een onbalans in doelen en realisatie vroegtijdig kan worden herkend, gecommuniceerd en bijgesteld”.

Edwin heeft een ondernemende no-nonsense instelling, is analytisch sterk, werkt verbindend, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, stelt prioriteiten, is integer en resultaatgericht. Hij kan u adviseren en begeleiden op het gebied van strategie ontwikkeling, financiering en verslaglegging, fusies en overnames, risicomanagement en het managen van veranderingsprocessen. Het is mogelijk hem in te zetten als boardroom consultant, toezichthouder of voor specifieke projecten. Hij is lid van de Beleidsadviescommissie Sociaal-Juridische zaken van brancheorganisatie UNETO VNI en is aangesloten bij het Nederlands Instituut van Register Valuators.