Jochem van der Veen

Mr. J.Ph. (Jochem) van der Veen
Mr. J.Ph. (Jochem) van der VeenAdvocaat, founding partner

Mr. J.Ph. (Jochem) van der Veen studeerde rechten in Leiden en Parijs en is advocaat sinds 1996. Hij startte zijn carrière bij een wereldwijd multidisciplinair kantoor waarna hij bij een gevestigd Rotterdams advocatenkantoor zijn loopbaan vervolgde. In deze periode heeft hij zich verder ontwikkeld met specialisatieopleidingen in het ondernemingsrecht en mededingingsrecht.

Jochem heeft een dynamische, veelal internationaal georiënteerde advies- en procespraktijk waarin hij mkb, beursgenoteerde en multinationale ondernemingen alsook vermogende particulieren bijstaat. Zijn aandachtsgebieden zijn (grensoverschrijdende) fusies en overnames, contractenrecht, mededingingsrecht, internationaal recht, joint ventures en andere samenwerkingsvormen, venture capital, vastgoed- en commerciële (her)financieringen, (her)structureringen, agentuur en distributie alsook corporate en commercial litigation.

Jochem spreekt naast Nederlands vloeiend Engels, Duits en Frans, is docent bij diverse cursussen, is een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen en geeft gastcolleges aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gezien zijn scherpte, allround kennis en brede, multidisciplinaire, nationale en internationale ervaring wordt Jochem ook vaak eerder dan als een traditionele advocaat gevraagd om clienten en opdrachtgevers bij te staan als board room counsel of legal counsel.