Marleen van Essen

Mr. M.M. (Marleen) van Essen
Mr. M.M. (Marleen) van EssenLawyer
Mr. M.M. (Marleen) van Essen is in september 2011 aan de Vrije Universiteit (te Amsterdam) afgestudeerd. Haar master Rechtsgeleerdheid, met als specialisaties ‘Privaatrecht’ en ‘Internationaal & Europees recht’, heeft Marleen succesvol afgerond met een uitgebreid onderzoek naar de vergoeding van affectieschade. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft Marleen diverse publicaties op haar naam.

Voorafgaand aan haar studie Rechtsgeleerdheid heeft Marleen Management, Economie en Recht gestudeerd. Dit brengt met zich mee dat Marleen naast haar juridische kennis, eveneens kennis heeft van alle belangrijke economische en organisatorische aspecten die verbonden zijn aan het ondernemerschap en bedrijfsvoering.
Zowel tijdens als na haar studie heeft Marleen binnen de juridische dienstverlening diverse functies bekleed. Daarnaast heeft Marleen na haar studie bij verschillende advocatenkantoren stage gelopen. Hierbij heeft zij op diverse rechtsgebieden (waaronder het algemeen verbintenissenrecht, arbeidsrecht, contractenrecht, huurrecht, insolventierecht, intellectuele eigendomsrecht, ondernemingsrecht en vastgoedrecht) nadere kennis en werkervaring opgedaan.

Verder is Marleen als vrijwilliger verbonden aan het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten en de Rechtswinkel Woerden en omstreken.